Venac od pirinča by 24Kitchen

by | februar 20, 2013

Sastojci:

  • 200 g pirinča
  • 30 g maslaca
  • 100 g šunke
  • 125 g sira
  • 250 g tikvica
  • 250 g spanaća
  • 2 struka mladog luka
  • 2 struka mladog belog luka
  • 1/2 vezice mirođije
  • 1/2 vezice peršuna
  • so i biber po želji
  • 2 jajeta
  • 1/2 šoljice slatke pavlake

Priprema:

1. Skuvajte pirinač u slanoj vodi i ostavite da se ohladi.
2. Isecite crni i beli luk i dinstajte na maslacu.
3. Isecite spanać i kratko dodajte crnom i belom luku. Na kraju dodajte i usitnjeno začinsko bilje.
4. U odgovarajućoj posudi promešajte pirinač, dinstani spanać, isečenu šunku i krupno isečeni sir. Dodajte jaja i pavlaku. Začinite solju i biberom. Tikvice isecite na kriške i uvaljajte u smesu od pirinča.
5. Uzmite kalup za tortu i dno i ivice prekrijte papirom za pečenje. Premažite maslacem. Sipajte smesu i pritisnite viljuškom. Venac ispecite u unapred ugrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta dok ne poprimi boju.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: