Čokoladni san
Potrebno je:
- 6 jaja
- 150 g šećera u prahu
- 1/2 margarina
- 300 g čokolade za kuvanje
- 150 g oraha
- 2 kašike kakaoa
- 600 ml mleka ili slatke pavlake
Priprema:
- Kora
1. Jaja umutiti mikserom, dodati šećer u prahu, otopljen margarin,100 g otopljene čokolade i kakao.
2. Sastojke polako promešati mikserom i na kraju dodati orahe. Još jednom promešati.
Članak se nastavlja posle reklama
3. Koru peći na 180 °C, oko 25 minuta.
- Fil
1. U mleko (ili slatku pavlaku) staviti 200 g čokolade, pa kuvati na laganoj vatri dok se masa malo ne zgusne.
2. Fil preliti preko vruće kore. Kada se malo ohladi, tortu staviti u frižider na nekoliko sati da se stegne. Količina mleka i čokolade za fil mogu se korigovati po ukusu. Tortu ukrasite šlagom i jagodama.
Članak se nastavlja posle reklama
Recept Ivane Radovanov-Mijatović iz Novog Sada
Izvor: Pošalji recept
Članak se nastavlja posle reklama