Paradajz čorba s kelerabom

by | maj 13, 2013

Paradajz corba sa kelerabom

Sastojci:

  • 1 veća keleraba
  • 2 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 80 g celera
  • 60 g kupusa
  • 5 dl soka od paradajza
  • bosiljak
  • 3 kašike ulja
  • mešavina začina

Priprema:

1. Kelerabu, šargarepu i celer očistiti i izrendati na krupno rende.
2. Crni luk iseći na kockice, kupus iseći na rezance a beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk a zatim dodati šargarepu i celer te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je povrće napola dinstano, sipati sok od paradajza i istu količinu vode i kuvati dok ne proključa. Zatim dodati kelerabu i kupus i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša. Pred kraj kuvanja dodati bosiljak i začine po ukusu.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: