Paradajz čorba s kelerabom
Sastojci:
- 1 veća keleraba
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 80 g celera
- 60 g kupusa
- 5 dl soka od paradajza
- bosiljak
- 3 kašike ulja
- mešavina začina
Priprema:
1. Kelerabu, šargarepu i celer očistiti i izrendati na krupno rende.
2. Crni luk iseći na kockice, kupus iseći na rezance a beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk a zatim dodati šargarepu i celer te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je povrće napola dinstano, sipati sok od paradajza i istu količinu vode i kuvati dok ne proključa. Zatim dodati kelerabu i kupus i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša. Pred kraj kuvanja dodati bosiljak i začine po ukusu.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama