Paradajz čorba s tikvicama
Sastojci:
- 3 manje tikvice
- 5 dl soka od paradajza
- 5 dl supe od povrća
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 kašičica mirođije
- 4 kašike ulja
- 1 kašika gustina
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- mešavina začina
Priprema:
1. Tikvice oguliti i iseći na krupnije kocke.
2. Crni luk iseći na kockice, a šargarepu izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, a zatim dodati tikvice te i njih kratko propržiti.
4. Potom sipati sok od paradajza i supu od povrća te kuvati na umerenoj temperaturi dok tikvice ne omekšaju.
5. Pred kraj dodati mešavinu gustina i malo vode, mirođiju i začine po ukusu. Nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
6. U gotovu čorbu umešati jabukovo sirće.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama