Piletina sa susamom i senfom
Sastojci:
- 500 g pilećih filea
- 300 g šampinjona,
- 1 kašika soja sosa,
- 3 kašike senfa
- 2 šena belog luka
- 3 kašike kisele pavlake
- 3 kašike susama
- malo maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
1. Isecite piletinu na kockice 2×2 cm i premažite je senfom. Na vama je da odaberete da li ćete svaki komad posebno mazati četkicom ili ćete senf sipati u činiju sa mesom i dobro sve izmešati, što je praktičnije.
2. Sipajte ulje u tiganj i dobro ga zagrejte. Ravnomerno rasporedite komadiće mesa i pržite ih dok ne poprime zlatnožutu boju. Dodajte soja sos i oko 100 ml vode i ostavite da se dinsta 10-15 minuta, pa izvadite meso u posebnu posudu.
3. Ponovo zagrejte ulje, propržite susam oko 30 sekundi, a zatim dodajte šampinjone koje ste prethodno isekli na listiće. Dospite malo vode, posolite i ostavite da se dinsta oko 10 minuta, pa dodajte 2 kašike kisele pavlake, promešajte pa vratite i meso nazad u tiganj. Kuvajte nekoliko minuta i, na samom kraju, dodajte usitnjeni beli luk.
Izvor: Dobra hrana