Složenac sa patlidžanom
Sastojci:
- 2 srednja plava patlidžana
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 200 g švapskog sira
- 40 g parmezana
- 100 g bebi mocarele
- 1 kašika seckanog peršuna
- 120 g suvog vrata
- 50 g šeri paradajza
- balzamiko sirće
- mešavina začina, ulje
Priprema:
1. Plavi patlidžan zajedno sa korom iseći na kolutove te posoliti i ostaviti da pusti sok. Potom kolutove kratko propržiti na vrelom ulju da porumene i ocediti od suvišne mesnoće. Na kraju ih poprskati balzamiko sirćetom.
2. Crvenu i žutu papriku očistiti od peteljki i semena pa iseći na krupnije kocke. Zatim ih propržiti na vrelom ulju da omekšaju.
3. Posebno sjediniti švapski sir, parmezan, peršun i začine po ukusu. Od dobijene smese oblikovati kuglice veličine oraha.
4. Složenac oblikovati na sledeći način: kolut patlidžana, list suvog vrata, patlidžan, kocka pečene paprike, istanjena kuglica smese od sira, patlidžan, paprika i patlidžan. Odozgo po sredini probosti čačkalicu pa na nju nabosti kuglicu mocarele i šeri paradajza. Zapeći kratko u zagrejanoj rerni da se mocarela otopi. Na isti način iskoristiti preostali materijal.
Izvor: Dobra hrana