Upoznajte začine i znaćete kako da ih koristite
Aromatični, ljutkasti ili gorkasti, pa čak i lekoviti, začini mogu poboljšati ukus jela pod uslovom da se dodaju u toku kuvanja.
Origano
Miris: aromatičan i blag
Ukus: gorak
Izgled: usitnjeno lišće zelenosivkaste boje
Koristi se za: pripremanje pilećeg, jagnjećeg i telećeg pečenja, u prelivima, salatama i sosovima. Naročito je popularan u italijanskoj kuhinji.
Bosiljak
Miris: prijatan i slatkast
Ukus: gorak i ljut
Izgled: usitnjeno ili celo izrazito aromatičmo lišće tamnozelene boje
Koristi se za: paprikaše, prelive, sosove, marinade, koktele. Savršeni je dodatak jelima od paradajza.
Paprika
Miris: blag
Ukus: pikantan, ljut ili sladak
Izgled: usitnjena, sušena pulpa paprike sa semenom ( tucana paprika) ili prah, u više nijansi crvene boje.
Koristi se za: paprikaše, gulaše, čorbe, sosove i druge kuvane tradicionalne specijalitete.
Više i o drugim začinima možete pročitati OVDE.