Riblje ćufte na tajlandski način by 24Kitchen
Za riblja ćufte:
- 500 g fileta bele ribe
- 2 kašičice đumbira
- 2 supene kašike slatkog od čilija
- 1 šaka svežeg korijandera
- 1 belance
Za salatu:
- 1,5 supena kašika šećera
- 1 supena kašika limunovog soka
- 1 krastavac
- 1 šaka sveže nane
- 1 čaka svežeg korijandera
- 2 supene kašike ribljeg sosa
Način pripreme:
1. Stavite u blender file, narendani đumbir, slatko od čilija, Iistiće korijandera i belance. Dobro sameljite. Ostavite smesu u frižideru da se stegne 10-15 minuta.
2. Malom čašom ili kašikom uzmite od mešavine i oblikujte jednake ćuftice. Nakon toga ih rukama zaoblite.
3. Zagrejte tiganj s uljem i ispržite ćufte s obe strane – ulje treba da ih pokrije do pola. Ispržene ćufte stavite na ubrus da se cede.
4. Za dresing pomešajte u činiji šećer, riblji sos i sok od Iimuna. lsecite krastavac širokom ljuštilicom i stavite ga u činiju neposrednc pre konzumiranja salate. Dobro promešajte.
5. Servirajte riblje ćuftice s prilogom od salate i lišćem sveže nane i korijandera.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen