Srca od lisnatog testa

by| jul 5, 2011

Potrebni sastojci:Minjoni od lešnika

 

 

 

500 g lisnatog testa
400 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 jajeta
4 kašike ulja
1 kašičica mlevene paprike
mešavina začina
origano, biber

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Priprema:

 

1. Crni luk što sitnije iseckati i propržiti na malo ulja kako bi postao staklast.
2. Zatim dodati mleveno meso, te i njega kratko propržiti da promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi, dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
3. Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papriku, origano, začine po ukusu i dobro promešati.
4. Fil od mesa ostaviti da se ohladi, te dodati jedno jaje i promešati.
5. Lisnato testo istanjiti na debljinu od 0,5 cm i podeliti na dva dela.
6. Prvi deo testa premazati filom od mesa i preklopiti drugom polovinom testa. Zatim kalupom u obliku srca vaditi pogačice.
7. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega oblikovane pogačice. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: