Pileći medaljoni u sosu od gorgonzole

by| jul 16, 2011

Potrebni sastojci:Pica od palačinki

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

2 pileća bela mesa
100 g gorgonzole
8 manjih šampinjona
4 dl neutralne pavlake
500 g njoka
0,5 dl ulja
mešavina začina
so, biber

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Priprema:

 

Članak se nastavlja posle reklama

1. Pileće belo meso uzdužno preseći napola, a zatim svaku polovinu preko najlon kese istanjiti tučkom za meso.
2. Istanjene šnicle poprečno preseći, kako bi se od jednog belog mesa dobile četiri šnicle. Na isti način postupiti i sa drugim komadom mesa.
3. Pripremljene šnicle začiniti po ukusu, te na sredinu svake staviti poklopac od šampinjona. Krajeve mesa presaviti preko šampinjona i slepiti.
4. U teflonskom tiganju ugrejati ulje, a zatim poređati pripremljene medaljone sa završecima okrenutim nadole. Ostaviti ih da se proprže, najpre sa jedne, a potom i sa druge strane, kako bi porumeneli.
5. Njoke obariti u slanoj vodi, a zatim ih ocediti.
6. Posebno u manjoj šerpici ugrejati neutralnu pavlaku do tačke ključanja, a zatim dodati izmrvljenu gorgonzolu, skloniti sa ringle i mešati dok se ne otopi.
7. Pileće medaljone servirati uz obarene njoke i preliti ih sosom od gorgonzole.

 

Tagovi: