Svinjski medaljoni sa žalfijom

by| jul 23, 2011

Potrebni sastojci:Svinjski medaljoni sa žalfijom

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

2 veća svinjska filea
100 g listova slanine
100 g crnih maslina bez koštica
100 g slanine u komadu za podmazivanje roštilja
žalfija
so, biber

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Priprema:

 

Članak se nastavlja posle reklama

1. Svinjske filee iseći na parčad, istanjiti tučkom za meso, začiniti po ukusu i oblikovati u medaljone.
2. Na bočne stranice medaljona staviti po 2 lista žalfije i obaviti listom slanine. Na isti način obložiti listovima slanine i preostale medaljone.
3. Na štapiće za ražnjiće nizati naizmenično pripremljene medaljone i crne masline dok se ne utroši pripremljen materijal.
4. Rešetke roštilja premazati slaninom, a potom na njih poslagati ražnjiće i peći prvo sa jedne, a potom i sa druge strane dok meso ne porumeni.

Tagovi: