Svinjski medaljoni sa žalfijom
Potrebni sastojci:
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
2 veća svinjska filea
100 g listova slanine
100 g crnih maslina bez koštica
100 g slanine u komadu za podmazivanje roštilja
žalfija
so, biber
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
Priprema:
Članak se nastavlja posle reklama
1. Svinjske filee iseći na parčad, istanjiti tučkom za meso, začiniti po ukusu i oblikovati u medaljone.
2. Na bočne stranice medaljona staviti po 2 lista žalfije i obaviti listom slanine. Na isti način obložiti listovima slanine i preostale medaljone.
3. Na štapiće za ražnjiće nizati naizmenično pripremljene medaljone i crne masline dok se ne utroši pripremljen materijal.
4. Rešetke roštilja premazati slaninom, a potom na njih poslagati ražnjiće i peći prvo sa jedne, a potom i sa druge strane dok meso ne porumeni.