Tajni recepti za lepotu sa svih strana sveta

by | jul 17, 2011

Bez obzira kojoj kulturi pripadale i u kojoj zemlji živele, žene uvek teže tome da budu lepše nego što jesu. U različitim delovima sveta žene su naučile na različite načine da ističu svoju lepotu.
Japanke se ne doteruju na isti način kao Evropljanke. Amerikanke pak imaju svoje tajne. Čak i u samoj Evropi rituali ulepšavanja se razlikuju od zemlje do zemlje, a svaka žena ima svoju posebnu tajnu formulu koja joj uvek pomogne da zablista. Kratki pregled saveta za lepotu sa svih strana sveta donosi Das Bild.

Azija

Koža – ideal lepote u celini. Azijatkinje njoj posvećuju najviše pažnje. Po njima koža treba da bude svetla i nežna, a kako bi postigle taj efekt tu je niz kremica, od onih za zaštitu od sunca do onih za posvetljivanje kože, hidratizaciju… Za zaštitu svoje nežne i svetle kože koriste i suncobran koji je neizbežan modni dodatak.

Članak se nastavlja posle reklama

Indija

Lepa kosa je vrlo važna u Indiji. Indijke neguju svoju gustu, dugu kosu, pre svega raznim uljima, zbog čega je ona uredna i lepa.

Članak se nastavlja posle reklama

Rusija

Za nežnu kožu i rumene obraze Ruskinje koriste mlevenu kafu: Nežna masaža lica s vlažnim prahom čini kožu glatkom i zdravom.

Članak se nastavlja posle reklama

Brazil

Članak se nastavlja posle reklama

Lakirani nokti su imperativ Brazilkama. U nijednoj drugoj zemlji žene u tolikom postotku ne lakiraju nokte. Koriste uglavnom svetle nijanse lakova. Uz nokte, Brazilke vole da se pohvale čvrstom i zategnutom kožom i smatraju da nikad nije dovoljno rano početi s prevencijom i koristiti kreme protiv bora. Većina ih počinje već s 20 godina.

Članak se nastavlja posle reklama

Severna Amerika

Amerikanke se kunu da je za njihove mekane usne najzaslužniji javorov sirup. Ovaj gusti, slatki sirup koriste i za negu grube kože na laktovima i kolenima.

Italija

Članak se nastavlja posle reklama

U maslinovom ulju krije se tajna lepote Italijanki, koje ga koriste za negu svih tipova kože, ali i suve i ispucale kose.

Afrika

Članak se nastavlja posle reklama

Kako Afrikanke muku muče sa suvom kosom i vlasištem, češće kosu tretiraju uljem nego što je peru.

 

Tagovi: