Rešite se neujednačenog tena na licu

by | jul 6, 2014

Brojne žene muku muče sa neujednačenim tenom, a kreme i razni tretmani koji bi trebalo da pomognu u rešenju ovog problema poprilično su skupi. Međutim, ima načina da se neujednačen ten leči i na prirodan način.

Looking-Flawless-1

Koža, najosetljiviji organ od svih, među prvima pokazuje da nešto sa organizmom ne štima, bilo da je reč o ishrani, načinu života ili zdravstvenom problemu.

Članak se nastavlja posle reklama

Znakovi preranog starenja, bore, akne, neujednačen ten samo su neki od problema kože. Melanin, pigment koji se nalazi u našoj koži odgovoran je za određivanje boje kože, dakle, veći udeo melanina znači i tamniju kožu. Brojne žene danas imaju problema sa neujednačenim tenom, odnosno hiper pigmentacijom, koja nije ništa drugo nego neravnomerna raspodela melanina unutar kože tkiva koja rezultira pojavom tamnih mrlja ili belih tačkica. Razlog tih pojava može biti preveliko izlaganje suncu pa čak i hormonalna neravnoteža.

Ako imate takvih problema i tražite neke prirodne načine lečenja, evo saveta koji mogu pomoći:

Ključ je u pilingu
Nije dovoljno samo kožu zaštititi kremom sa zaštitnim faktorom. Setite se da bi barem dva puta nedeljno trebalo da napravite piling kože kako biste kožu oslobodili od neželjenih nečistoća i tako očistili pore. Koncentrišite se uglavnom na nos, uglove očiju i čelo, jer su ti delovi lica uglavnom zanemareni prilikom čišćenja, a to može dovesti do neujednačenog tona kože lica. Kao piling za čišćenje lica može vam poslužiti mešavina jogurta i soka od narandže. To će očistiti kožu lica, ukloniti mrtve ćelije kože, a dobro je i protiv bora.

Članak se nastavlja posle reklama

Nanesite Aloe Veru
Koliko god neki proizvodi za negu kože, koji su dostupni na tržištu, obećavaju da čine čuda za vašu kožu, previše hemikalija može biti loše za kožu. Ako se suočavate sa problemom neujednačenog tena kože, odustanite od proizvoda kojima ste verovali i dajte priliku prirodnim tretmanima. Dovoljno je da sameljete nekoliko listova Aloe Vere tako da dobijete viskozno proziran sok. Nanesite ga ravnomerno na kožu i ostavite da deluje preko noći. Ujutro lice isperite hladnom vodom i primetićete vidljivu razliku u tonu kože.

Prirodno sredstvo za čišćenje
Kako biste se rešili nečistoća sa kože, ključna je rutina čišćenja kože. Jedan od najboljih prirodnih načina je korišćenje ružine vodice. Umočite pamučne vatice u ružinu vodicu i time očistite lice petnaestak minuta pre spavanja. Ako niste znali, ružina vodica odličan je toner koji čisti i pore. Ružinu vodicu i sami možete napraviti tako što ćete u lonac staviti šest šolja ružinih latica i četiri šolje vode. Kuvajte 15 minuta, procedite i tečnost stavite u teglu te držite u frižideru.

Članak se nastavlja posle reklama

I konačno – prirodni izbeljivač
Evo saveta kako da napravite prirodni izbeljivač. Koristite masku za lice od limunovog soka pomešanog sa dve kašičice meda i jogurta barem dva puta nedeljno. Nakon što nanesete masku na lice, ostavite 30 minuta i isperite mlakom vodom.

Neujednačen ten na licu ne samo da se može izlečiti već se može i sprečiti. Uvek nanesite kremu sa zaštitnim faktorom prilikom izlaganja kože suncu.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Magazin.net.hr
N.R.

Tagovi: