Stvari koje morate znati ako želite savršen ten
Na tržištu danas možete naći hiljade kremica i preparata koji garantuju a će rešiti vaše probleme s kožom. U moru raznoraznih proizvoda teško je odabrati baš ono što vam treba. Evo par sastojaka na koje trebate obratiti pažnju.
Brojna istraživanja su pokazala da se neki sastojci zaista efikasno bore protiv različitih kožnih problema, piše becomegorgeous.com. Prilikom kupovine nove kreme za lice obratite pažnju da li sadr neke od ovih sastojaka i pripazite na svoju ishranu.
Cink
Cink je mineral koji je apsolutno nužan za zdravlje kože i kose. Ovo je jedan od onih minerala koji deluju na vašu kožu iznutra i pomaže u njenoj regeneraciji, čime joj daje mladenački izgled. Najviše cinka unosi se u organizam hranom bogatom belančevinama (meso, riba, mahunarke, mleko i mlečni proizvodi). Ako smatrate da ne unosite dovoljno ovog minerala, tu su određeni dodaci u israni koji mogu nadoknaditi nedostatak cinka.
Vitamin B5 (pantotenska kiselina)
Vašoj koži potrebni su svi vitamini i minerali da bi bila zdrava i sjajna, ali na neke treba posebno obratiti pažnju. Vitamin B5 zaslužan je za elastičnost vaše kože. Ovaj vitamin pomaže pri obnovi vezivnog tkiva, čime sprečava pojavu sitnih bora i staračkih pega. Veće količine vitamina B5 nalaze se u žumancu, životinjskoj jetri, kvascu, pečurkama, pšenici…
Neven
Ako imate problema s kožom koja često svrbi, spas za vas mogu biti kreme na bazi nevena. Cvet nevena ima protivupalno dejstvo, a uz to omekšava kožu i pomaže joj da se oporavi prirodnim putem.
Hrskavica morskog psa
Proizvodi za njegu kože koji sadrže hrskavicu morskog psa mogu učiniti čuda za vašu kožu jer se veruje da ovaj sastojak stimulira proizvodnju kolagena te kožu čini mekanom i elastičnom. Ovaj sastojak omogućava da koža duže ostane čvrsta.
Vitamin C
Kada su lepota i zdravlje kože u pitanju nikako se ne sme zaboraviti vitamin C. Vitamin C stimulira proizvodnju kolagena i potsiče cirkulaciju te vašu kožu čini čvršćom, mekšom i sjajnijom. Naći ćete ga u svežem voću i povrću, naročito u agrumima i bobičastom voću, kao i u raznim dodacima u ishrani.