Rižoto sa krem sirom
Potrebni sastojci:
200 g integralnog pirinča
200 g krem sira
150 g šampinjona
150 g šitake pečuraka
4 dl supe od povrća
1 dl belog vina
50 g parmezana
1 glavica crnog luka
50 g putera
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi, a potom ga ocediti.
2. Crni luk iseći na kockice, šampinjone i šitake na listove.
3. Na polovini putera propržiti crni luk kako bi postao staklast, a zatim dodati šitake, te i njih kratko propržiti. Dodati šampinjone i nastaviti sa dinstanjem dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Na preostalom puteru propržiti pirinač kako bi postao staklast, a zatim sipati belo vino i nastaviti sa dinstanjem, povremeno dolivajući supu od povrća, dok pirinač potpuno ne omekša.
5. Pred kraj kuvanja dodati dinstane pečurke, parmezan, krem sir i začine po ukusu, te polako promešati i skloniti sa ringle.