Salata sa pečurkama
Potrebni sastojci:
600 g šampinjona
4 jajeta
200 g očišćenog mladog graška
2 kisela krastavca srednje veličine
200 g praške šunke
50 g zelenih maslina
1 dl pavlake
100 g majoneza
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Šampinjone iseći na deblje listove, kisele krastavce i prašku šunku na kockice, zelene masline na kolutove.
2. Jaja obariti, oljuštiti i izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajuću šerpu sipati vodu, posoliti po ukusu i kuvati dok ne proključa. Dodati šampinjone i mladi grašak, te nastaviti sa kuvanjem dok povrće ne omekša.
4. Obareno povrće procediti i ostaviti da se ohladi.
5. U većoj posudi sjediniti šampinjone, grašak, prašku šunku, kisele krastavce, masline i jaja. Preliti mešavinom majoneza i pavlake, dodati začine po ukusu i polako promešati.