Svinjski kare u sosu od piva
Potrebni sastojci:
1 kg svinjskog karea bez kostiju
80 g putera
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
1 paštrnak
1/4 celera
4 dl piva
3 dl juneće supe od kocke
200 g krem sira
1 kašika seckanog lista celera
bosiljak, biber
mešavina začina
Priprema:
1. Crni luk, šargarepu, celer i paštrnak očistiti i iseći na krupnije komade.
2. Svinjski kare natrljati začinima i uvezati kuhinjskim koncem. Zatim ga propržiti na vrelom puteru kako bi porumeneo sa svih strana.
3. Dodati pripremljeno povrće, naliti pivom i junećom supom da ogrezne. Poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
4. Dinstano meso izvaditi iz šerpe, ostaviti da se prohladi i iseći na listove.
5. Saft od dinstanja procediti i vratiti u šerpu, a povrće ostaviti za prilog.
6. U saft dodati krem sir, list celera, začine po ukusu i kratko prokuvati. Vratiti isečeno meso i sve zajedno kuvati 5 min.