Udala se princeza Zara Filips

by | jul 30, 2011

Princeza Zara Filips,unuka kraljice Elizabete udala se danas za britanskog sportistu Majka Tindala u katedrali Kenongejt Kirk u Edinburgu. Britanska kraljevska porodica danas proslavlja i drugo kraljevsko venčanje samo tri meseca nakon što su se venčali princ Vilijam i princeza Kejt.

Zara Filips i Majkl Tindal svoju veridbu objavili su još prošle godine, a ovaj par u vezi je već nekoliko godina. Ovo kraljevsko venčanje ponovo je okupilo britansku kraljevsku porodicu, te su svečanom činu u katedrali Kenongejt Kirk prisustvovali Kamila i Čarls, kraljica Elizabeta II, princ Hari, princ Vilijam sa suprugom Kejt, te princeze Beatrisa i Evgenija.

Članak se nastavlja posle reklama

Mlada je nosila venčanicu u boji slonovače, koju je za nju dizajnirao Stjuart Parvin, čuveni škotski dizajner, a pri ulasku u crkvu princeza je nosila i dugačak beli veo ispod koga se nazirala dijamantska tijara, koju je na poklon dobila od svoje majke princeze Ane.

Članak se nastavlja posle reklama

Najviše pažnje kao i uvek izazvali su Vilijam i Kejt. Princeza se pojavila u elegantnom bež kompletu, a na venčanje je stigla u pratnji supruga Vilijama i princa Harija. Budući da se za razliku od Vilijama i Kejt neće naći na balkonu Bakingemske palate, mladenci su okupljene pozdravili ispred crkve u kojoj su se venčali i tu podelili svoj prvi poljubac, koji je bio pozdravljen ogromnim aplauzom.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

Tagovi: