Žene vole seks dijetu

by | avgust 1, 2011

Žene zaista znaju da spoje prijatno s korisnim! I nakon dugačkog i napornog radnog dana one pristaju na seks kako bi skinule koji kilogram. Bolje su noćne aktivnosti u krevetu nego odlazak u teretanu, na aerobik ili vožnju biciklom. Zašto i ne kada je seks jedan od najjeftinijih oblika vežbanja, a skupocene članske karte za teretane najčešće stoje netaknute u novčaniku. Gotovo dve hiljade žena koje imaju propustnicu za teretanu priznale su u istraživanju da bi radije praktikovale seks, pa čak i usisavale ako će im to pomoći da sagore kalorije. I izgleda da su dobro odabrale… 

Pola sata vođenja ljubavi sagoreva od 150 do čak 350 kalorija, zavisno o tome koliko ste aktivni – otkriva Keri Meklunski u knjizi “The Ultimate Sex Diet”. 

Članak se nastavlja posle reklama

Dobro je znati i da samo sat vremena ljubljenja sagoreva 200 kalorija, a nije loša ideja ni obavljati kućne poslove koji su idealni za mršavljenje. Glumica Kim Katral, najpoznatija po ulozi Samante u seriji i filmovima “Seks i grad”, otvoreno je priznala kako je vođenje ljubavi među njenim omiljenim načinima za skidanje kilograma zajedno s vežbanjem pilatesa i ostalim treninzima s ličnim trenerom. Neka istraživanja pokazuju da seks kao način vežbanja može da smanj rizik od srčanih udara te da će pomoći ljudima da žive duže. Lekari tvrde da endorfin koji se oslobađa tokom orgazma stimuliše ćelije imunološkog sistema koje isto tako pomažu u borbi protiv nekih bolesti, primera radi raka, ali i u borbi protiv bora. 
Važno je biti svestan malih stvari koje možemo da napravimo kako bismo dobili dodatni potsticaj", rekao je Daren Lanel, osnivač “Aspire drinka”, koji je sproveo istraživanje.

Za 128 minuta kuvanja 200 nestaje kalorija
Svi oni koji nisu obožavaoci vežbanja i ostalih sportskih aktivnosti, kilograme mogu da izgube svakodnevnim radnjama. Primera radi, da biste sagoreli 200 kalorija potrebno je 48 minuta čišćenja ili 128 minuta kuvanja. I šopinholičari imaju svoj način mršavljenja, a 200 kalorija sagoreva se u 63 minute hodanja po trgovinama i gledanja izloga, prenosi “Daily Mail”.  
Verovali ili ne, 75 minuta smejanja isto tako će vam pomoći da 200 kalorija nestane iz vašeg tela. Ako ni jedan od ovih predloga nije po vašem ukusu, radite ono što volite i rezultati sigurno neće izostati. Obavljanje kućnih poslova provereno skida kilograme. 
 

Tagovi: