Pripazite na ove sitnice: Male stvari koje prave veliku štetu vašoj koži

by | avgust 6, 2011

Neki ljudi zaista dugo zadržavaju mladenački izgled. Da biste se i vi našli među njima ne treba vam gomila novca, pre svega treba da postanete nežni prema sebi i svojoj koži. Donosimo par svakodnevnih ‘grehova’ zbog kojih vaš ten gubi na lepoti i sjaju.
Znate već da su hlorisana voda, odlazak sa šminkom u krevet, neispavanost i izbegavanje korištenja krema sa zaštitnim faktorom neprijatelji mladenačkog izgleda. Pušenje i alkohol takođe se nalaze na toj listi, ali neke stvari zbog kojih koža gubi sjaj i bore se produbljuju nisu očigledne na prvi pogled.

Kafa
Kofein je glavni krivac za suvu kožu. Ako želite da izbegnete povećanje bora, sprečite dehidraciju unošenjem dovoljnih količina vode u organizam. Kako bi učinak vode na lepotu vaše kože bio bolji, dodajte joj koju krišku limuna ili narandž i usput joj popravite ukus.

Članak se nastavlja posle reklama

Preskakanje obroka
Iako vam je možda glavni cilj da skinete par kilograma viška, vodite računa da to radite na pravi način i da ne naštetite vlastitoj koži gladovanjem. Preskakanje obroka može da ubrza starenje i isušivanje kože, zato u ishranu uvek pokušajte da uključite vitamine C (narandže), B3 (kikiriki) i E (avokado).

Mobilni telefoni
Sati provedeni u razgovoru preko mobilnog teelfona mogu dovesti do izbijanja osipa uz vilicu i na obrazima. Setite se gde sve ostavljate mobilni telefon. Uglavnom se valja po dnu vaše torbe koja nije najčistije mesto na svetu. Prebrišite zato tu i tamo mobilni antibakterijskim, vlažnim maramicama.

Naočari
Redovno čistite svoje naočari bilo sunčane, bilo dioptrijske, i to ne samo stakla. Na okviru naočala zna da se nakupi mnogo bakterija koje mogu začepiti pore i uzrokovati upalne reakcije. Ništa vas ne košta da uz stakla prebrišete i ostatak naočara.

Članak se nastavlja posle reklama

Šećer
Mnoge žene ne mogu da odole slatkom zalogaju, ali pri tome treba imati na umu da šećer nije samo neprijatelj vitke linije i zdravih zubi, već i mladenačkog tena. Pripazite koliko šećera unosite u organizam, jer preterani unos šećera uništava kolagen koji je zaslužan za čvrstoću kože.
 

Tagovi: