Danas umesto ručka: Tabule!

by | avgust 12, 2014

Piše: Lidija Ćulibrk, glavna urednica L&Z

tabule

Veoma je zdrava i puna je vitamina. Može da stoji nekoliko dana u staklenoj tegli. Kažu da je tada ukusnija mada mi nikada nije preostalo za sutradan, pa ne mogu da tvrdim.

Šta smo još jeli: Pošto sam kasno došla sa posla, nisam stigla da kuvam pa sam pre glavnog obroka pojela krišku lubenice. Nakon pola sata (kolika treba da bude najmanja pauza između voća i obroka) uz libansku salatu Tabule sam kratko propržila tortilje i poslužila ih sa humusom, uljem i ovčijim kiselim mlekom.

Sastojci:

Članak se nastavlja posle reklama
  • Šolja kus-kusa ili bungura (kupuje se u makrobitskim radnjama i nije skup)
  • Nekoliko veza peršuna (ja sam stavila četiri)
  • Jedan paradajz i jedan krastavac
  • Limun, maslinovo ulje i so

Priprema:

Bungur se potopi u malo mlake vode, da omekša. Iscedi se limun i ostavi da stoji pola sata. U tom periodu bungur upije vodu i nabubri. U međuvremenu se opere peršun, osuši i vrlo, vrlo, vrlo sitno isecka. Isto tako vrlo, vrlo sitno iseckati paradajz i krastavac.
Kada se isecka povrće, pomešati ga sa bungurom. Izmešati, dodati so i 3-4 kašike maslinovog ulja.

Tagovi: