Veza s puno starijim muškarcem: Ljubav ili proračunatost?

by | avgust 10, 2011

Kod nekih žena jednostavno ne pali mladost, mišićavost, tetovaže, pijane noći s prijateljima, nerazumevanje, konstantno objašnjavanje ženskih problema, navođenje partnera na ispunjavanje nekih želja i potreba te tako unedogled…
One se, prijatnije osećaju u društvu zrelog muškarca koji se rešio svojih kompleksa, naučio kako da postupa sa ženom, nije više na poslu 24 sata dnevno i na poslovnim putovanjima po upitnikom, i izbegava učestale razmirice. Vole kada im muškarac skuva ručak, otvori šampanjac kao nagradu i odmah shvati kakve je žena volje.

Naravno, sve je u redu ako je žena takođe starija, pa društvo to prihvata, ali što ako je mlađa ili puno mlađa? Većina bi je najradije pribila na stup srama, ali ponekad ta veza deluje preskladno, gotovo nemoguće, pa ni ne znaju šta bi više o njoj ružno rekli, nego da je sigurno imala nekih problema s tatom ili da je sponzoruša.
Traži se siguran muškarac

Članak se nastavlja posle reklama

Naučno je dokazano da žena nagonski traži sposobnog muškarca koji će njoj i njenom potomstvu pružiti sigurnost. Ni sama žena nije svesna svojih postupaka, ali joj je vrlo bitno da u svom partneru vidi alfa mužjaka uz kojeg je zbrinuta.

Takav nagon je veći što je žena više orentisana na osnivanje porodice, a manje na karijeru. Ali, naravno, to ne znači da je s njim samo zbog novca, a pogotovo ne zbog toga jer joj je platio piće ili zato što nosi opasne marke.

I svaki moderan muškarac takođe želi sposobnu ženu, što, naravno, ne znači da traži sponzora u partnerki. Uostalom, kao da je bitno koji je razlog zašto se dvoje ljudi našlo. Ako je oboma lepo i obostrano im paše društvo, zašto ikome suditi?!
Deca – moguć problem

Članak se nastavlja posle reklama

Druga strana te medalje je da žena zaista mora dobro da razmisli da želi da zasnuje porodicu s puno starijim muškarcem.

Najveća briga su deca. Prvenstveno, on verovatno već ima dete iz pređašnjeg braka te mu se iz tog razloga možda ni ne podižu potomci- i ponovo prolazi kroz neprespavane noći, pelene i roditeljske sastanke.

Članak se nastavlja posle reklama

Ali, ukoliko ima želju, često mu više posvećuje pažnje nego mladi tata koji ganja karijeru, a dete prepušta mami.

Ukoliko ima decu iz pređašnjih veza i brakova, tada je takođe na vama da se s njima povežete kako bi vas oni prihvatili.

Članak se nastavlja posle reklama

Venčanje i seks

Članak se nastavlja posle reklama

Osim toga, ako ste oduvek maštali o venčanju iz snova, problem bi mogao stvoriti njegov nedostatak želje za novim brakom. Žene se, zatim, najviše boje seksa u budućnosti, jer je individualno koliko će muškarac biti aktivan, a može se dogoditi i duže od puno mlađe žene.

Takođe, ne možete baš očekivati da će 50+ muškarac skakati padobranom, ići na rafting ili ludovati s vama do dugo u noć po disko klubovima, ali zato za takve aktivnosti možete organizovati prijatelje – svakako, svojih godina.

One koje zaista nisu obuzete ljubavi prema starijem muškarcu, sigurno vide samo loše strane i zamišljaju kako će im presvlačiti pelene za koju godinu, ali iskreno – koliko ih ne bi danas bilo s Džordžom Klunijem?
 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: