Pita sa pečurkama
Potrebni sastojci:
500 g tankih kora za pitu
400 g šampinjona
2 glavice crnog luka
0,5 dl ulja
3 jajeta
4 dl pavlake
3 dl jogurta
120 g kačkavalja
1 prašak za pecivo
4 kašike ulja
so, biber
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, šampinjone na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. U teflonskom tiganju na zagrejanom ulju dinstati šampinjone dok ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu i promešati.
3. U ohlađene šampinjone dodati umućena jaja, pavlaku, prašak za pecivo i promešati.
4. Okruglu tepsiju nauljiti, a dno prekriti dvema korama za pitu. Kore premazati filom od pečuraka i ponovo staviti jednu koru za pitu. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal.
Zatim pitu iseći na kocke, preliti jogurtom i posuti kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni