Otkrivamo vam tajne uspešnih žena

by | septembar 4, 2014

Imati cilj je bitno, ali vizija je još potrebnija, koja će vam dati detaljnu sliku o tome kako će izgledati rezultat vašeg rada. Poznanstva su i te kako bitna, posebno za žene.

uspešna žena

1. One imaju viziju

Članak se nastavlja posle reklama

Vizije vas podsećaju na smisao, koji stoji iza vaših ciljeva. Zamislite o tome kako bi hteli da vaš uspeh izgleda za nekoliko godina: šta i kako želite da radite, koliko vremena želite da provodite sa svojom porodicom. Takve će vam stvari pomoći u donošenju odluke kada budete na prekretnici – hoćete li ostati na sadašnjem poslu ili prihvatiti manje plaćen posao, na kojem ćete biti srećniji.

2. Ali planiraju samo bližu budućnost

Stvaranje strategije korak po korak može biti pametno, ali vam se može i obiti o glavu. Naime, prvi put kada se dogodi nešto neočekivano, nešto što nije bilo u planu, počećete ponovo razmatrati svoje sledeće korake. Umesto toga, usredsredite se na prvi naredni korak. On može biti mali, ali će značiti puno za dalje,na primer otplata studentskog kredita, pregovaranje za povišicu. Kako bi ostali fokusirani, mislite o tome šta možete postići u idućih 30 dana. Ostvarivanje malih ciljeva navešće vas na delovanje, podići samopouzdanje i dovesti vas do sledećeg koraka.

Članak se nastavlja posle reklama


3. One znaju koliko su važni kontakti

Poznanstva su i te kako bitna, posebno za žene. One znaju da njihovi odnosi s drugima moraju biti dobri, te da moraju biti prisutne svugde. To znači da, uz mobilni i mejl, one moraju biti prisutne i na raznim društvenim mrežama, koje danas nezamislivo olakšavaju komunikaciju.

Članak se nastavlja posle reklama

4. One znaju da pobede strah

Svako se boji da donese lošu odluku. Istina je, neuspeha će svakako biti, ali često je on potreban za uspeh. Akcija je jedini način za rešavanje strahova. Počnete, napravite nekoliko grešaka i učite iz svojih propusta.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: index.hr, M. G.

Tagovi: