Rolnice od patlidžana

by| avgust 29, 2011

Potrebni sastojci:Rolnice od patlidžana

 

2 manja plava patlidžana

120 g šunkarice

Članak se nastavlja posle reklama

150 g kačkavalja

2 čena belog luka

1 veza mladog crnog luka

Članak se nastavlja posle reklama

300 g šampinjona

100 g celera

Članak se nastavlja posle reklama

4 kašike maslinovog ulja

3 kašike tabasko sosa

so, biber

 

Za preliv:

Članak se nastavlja posle reklama

2 jajeta

3 dl mleka

100 g kačkavalja

 

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

 

1. Plavi patlidžan iseći na tanke listove, posoliti i ostaviti da pusti sok.

2. Mladi luk iseći na kolutove, šampinjone na listove, celer izrendati na krupno rende, a beli luk što sitnije iseckati.

3. Na malo maslinovog ulja propržiti mladi luk i celer.

4. Zatim dodati beli luk, šampinjone, tabasko sos i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.

Članak se nastavlja posle reklama

5. U teflonskom tiganju sa obe strane propržiti omekšale listove patlidžana. Potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.

6. Na svaki list patlidžana staviti kolut šunkarice i premazati filom od pečuraka. Odozgo staviti štapić kačkavalja i urolovati.

  1. Pripremljene rolnice poslagati u nauljenu vatrostalnu tepsiju. Posebno umutiti jaja i mleko, te preliti preko rolnica i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na
    200 ºC dok ne porumeni.

 

 

Tagovi: