Miranda Ker: Tajna lepote je u kokosovom ulju

by | avgust 26, 2011

Proizvođači kokosovog ulja beleže porast prodaje od 50 posto, a sve zbog izjave Mirande Ker koja je potvrdila kako su njena meka koža i zdrava kosu rezultat svakodnevne konzumacije 4 kašike tog ulja
Kokosovo ulje se dobija iz "sušenog mesa" kokosovog oraha, a ističe se visokim učešćem zasićenih masnih kiselina. Takođe sadrži i minerale poput gvožđa i cinka.

Model brenda Victoria’s Secret i jedna od najlepših žena na svetu otkrila je kako ulje koristi prilikom kuvanja, tako što njime najradije začini salatu te ga pije zajedno sa zelenim čajem.
Australijski model i supruga Orlanda Bluma koja je u januaru rodila svog prvog sina Flina i samo šest nedelja nakon porođaja odličnu liniju pokazala na nedelji mode u Parizu, uistinu se može pohvaliti predivnom kožom i kosom, a sve to, tvrdi, zahvaljujići konzumiranju kokosovog ulja.
Uz to što ulje sadrži masne kiseline koje pozitivno deluju na kožu i kosu takođe pomaže i kod gubitka kilograma. Može se uzimati sirovo, koristiti prilikom kuvanja, a može se naneti direktno na kožu i kosu zbog hidratizirajućih svojstava. Kokosovo ulje je odličan sastojak za negu suve i ispucale kože, a najbolje ga je koristiti kao losion posle sunčanja jer ga koža odmah upija. Dobro ga je naneti i na kosu te ostaviti da deluje kao regenerator.

Članak se nastavlja posle reklama

Ima i antibakterijska svojstva jer sadrži fitosterole, koji su zaslužni za regenerativno dejstvo.
Jedna kašika ulja sadrži 135 kalorija pa stručnjaci upozoravaju kako je kokosovo ulje delotvorno u manjim količinama jer konzumacija u većim količinama može dovesti do problema sa srcem. Dakle, dovoljno je pridržavati se količine koju koristi i lepa Miranda Ker.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: