Svakodnevni problemi: Oko čega brinu žene, a oko čega muškarci?

by | avgust 29, 2011

Sada je i službeno – žene se najviše brinu zbog finansija, a muškarci se gotovo i ne brinu! Ovakva otkrića zasigurno neće obradovati žene koje ionako smatraju da one moraju o svemu da vode računa
Čini vam se da se vaš muškarac baš i ne brine preterano oko bilo čega? To je zato što se zaista i ne brine, pokazuje najnovije istraživanje. Kod žena je pak potpuno druga priča.

Naime, u najnovijem istraživanju 30 posto žena na pitanje što ih noću drži budnima odgovorilo je – finansijski problemi. Na isto pitanje 35 posto muškaraca odgovorilo je – ništa!

Članak se nastavlja posle reklama

Istraživanje je sprovela internet stranica manilla.com, a učestvovalo je oko hiljadu američkih ispitanika. Svi ispitanici zarađivali su prosečne mesečne plate.

Otkriveno je i kako, osim finansija, žene brinu zadaci koje moraju da obave, kao i stres na poslu. ‘Današnji životni stil vrlo je zahtevan i to ostavlja traga. Nije stoga čudno što žene uz sve druge svakodnevne stvari, posebno brinu o finansijama. Žene su sve češće i one koje zarađuju više od muškaraca pa finansije postaju primarno njihova briga’, pojasnila je Linda Deskano iz Women & Co.

Već je i nekoliko ranijih istraživanja pokazalo da žene u domaćinstvu vode najveću brigu o finansijama. Stručnjaci navode da to može biti izvor velikog stresa ženama koje nastoje da ugode željama svoje porodice, a njihove finansije to jednostavno ne mogu da podnesu.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Tagovi: