SPAS ZA VAŠE NOGE: Ceo dan sedite u kancelariji? Pomozite sami sebi!

by | avgust 30, 2011

Jedan ili jedna ste od onih koji svaki dan iznova muku muče s napetim i nateklim nogama? Sedite ceo dan u kancelariji, ne krećete se dovoljno, a sve to dodatno uzima maha… Evo kako uprkos nezdravom načinu života možete sebi da pomognete!

Imate neprijatan osećaj težine u nogama i bolne napetosti u listovima? Sve je to posledica loše cirkulacije, dugotrajnog sedenja na poslu ili nošenja visokih potpetica. Ali, nažalost navedene stvari niste u mogućnosti da promenite. Što vam preostaje nego da se sami pobrinete za sebe?!

U nastavku donosimo nekoliko jednostavnih saveta koji će vam pomoći da vaše noge postanu manje bolne i umorne.

Članak se nastavlja posle reklama

Blaga masaža
Masirajte noge kremama i gelovima za vene koji ublažuju otok. Najbolji su preparati oni koji sadrže ekstrakte divljeg kestena i eterično ulje ruzmarina, jer oni deluju protiv upala, pojačavaju cirkulaciju i tonus zidova vena.
Hladno-topli tuš
Svakodnevno tuširanje iskoristite za masažu. Hladnom i toplom vodom naizmenično tuširajte noge od stopala prema bedrima.

Večernja kupka
U mlaku vodu stavite šaku kuhinjske soli i nekoliko listova ruzmarina, a ako su noge jako otečene, dodajte i dve šake listova matičnjaka (metvica – mellissa officinalis) Nakon kupke stopala obrišite peškirom, trljajući ih od prstiju prema peti.

Članak se nastavlja posle reklama

Vežbe za bolju cirkulaciju Čim se probudite podstaknite cirkulaciju 10-minutnom vežbom: ležeći na leđima ruke stavite ispod zadnijce i kružite nogama kao da vozite bicikl.

Kada ste kod kuće, nekoliko puta dnevno lezite na pod i noge podignite na zid. Već nakon pet minuta osetićete kako težina iz nogu nestaje.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: