Francuski rolat

by| septembar 10, 2011

Potrebni sastojci:Francuski rolat

 

 

700 g mešanog mlevenog mesa
5 kašika prezli
1 manja glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašičica mlevene paprike
100 g praške šunke
5 jaja
150 g mladog sira
100 g kačkavalja
4 kašike ulja
mešavina začina, biber

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

Priprema:

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

1. Crni i beli luk očistiti i što sitnije iseckati, a kačkavalj iseći na kockice.
2. U većoj posudi sjediniti mleveno meso, prezle, mlevenu papriku, jedno jaje, crni i beli luk. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
3. U teflonskom tiganju ugrejati ulje, sipati u njega preostala umućena jaja i ostavite da se formira donja kora. Odozgo posuti kačkavaljem i prekriti listovima praške šunke, ali ne mešati niti okretati drugu stranu kajgane (gornja strana treba da ostane presna).
4. Na foliju naneti mesni fil i pomoću nauljene oklagije istanjiti u koru pravougaonog oblika. Preko kore naneti kajganu, posuti izmrvljenim mladim sirom i urolovati.
5. Oblikovanu veknu uviti u foliju. U nauljenu vatrostalnu tepsiju staviti veknu, sipati 1 dl vode i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 70 min.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Pečenu veknu ostaviti da se ohladi, a zatim je izvaditi iz folije i iseći na parčad.

  1.  

 

Tagovi: