Integralni pirinač sa pečurkama

by| septembar 11, 2011

Potrebni sastojci:Integralni pirinač sa pečurkama

 

 

200 g šampinjona
150 g bukovača
150 g šitake pečuraka
100 g mariniranih pečuraka po želji
2 dl neutralne pavlake
180 g integralnog pirinča
1 praziluk
1 kašika parmezana
4 kašike ulja
mešavina začina, biber

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

Priprema:

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

1. Praziluk očistiti i iseći na kockice, bukovače i šitake pečurke takođe iseći na kockice.
2. Šampinjone iseckati na listove, a marinirane pečurke ostaviti u komadu.
3. Integralni pirinač napola obariti u slanoj vodi, pa ga ocediti od suvišne tečnosti.
4. Na malo ulja propržiti praziluk, dodati šitake i bukovače, te i njih kratko propržiti. Dinstati uz povremeno dolivanje vode dok pečurke ne budu napola gotove.
5. Zatim dodati integralni pirinač i šampinjone, i dinstati još 10 min.
6. Nakon toga dodati neutralnu pavlaku, marinirane šampinjone i začine po ukusu, pa uz neprestano mešanje kuvati na umerenoj temperaturi dok pirinač ne upije suvišnu tečnost. Pred kraj kuvanja dodati parmezan i polako promešati.

Članak se nastavlja posle reklama

  1.  

 

Tagovi: