Pljeskavice iz rerne

by| septembar 14, 2011

Potrebni sastojci:Pljeskavice iz rerne

 

 

750 g mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 jaje
40 g parmezana
1 kašika seckanog peršuna
0,5 dl ulja
so, biber
Za fil:
400 g pelata paradajza
200 g šampinjona
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 crvena paprika
1 kašičica šećera
150 g kačkavalja
2 kašike ulja
bosiljak, origano
mešavina začina, biber

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

Priprema:

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

1. Crni i beli luk očistiti i što sitnije iseckati.
2. U većoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, parmezan, peršun, crni i beli luk. Dodati začine po ukusu i dobro izmesiti.
3. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati pljeskavice i pržiti ih na vrelom ulju sa obe strane. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
Fil:
1. Šampinjone, crni luk i papriku iseći na kockice, beli luk ispasirati, a pelat paradajza izmiksati.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, pa dodati papriku i još malo propržiti.
3. Potom dodati pelat paradajza, beli luk, bosiljak, origano, šećer i začine po ukusu, te kuvati na umerenoj temperaturi dok se fil ne zgusne.
4. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
Finalni postupak:
1. Pržene pljeskavice premazati filom i posuti kačkavaljem.
2. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati filovane pljeskavice tako da se na krajevima preklapaju i staviti ih u zagrejanu rernu na 180 ºC da se zapeku.

Članak se nastavlja posle reklama

  1.  

 

Tagovi: