Edi Marfi domaćin sledeće dodele Oskara

by | septembar 7, 2011

Komičar Edi Marfi (50) vodiće predstojeću dodelu nagrada Američke akademije za film, koja će biti održana u februaru sledeće godine, potvrdili su organizatori dodele Oskara.
"Edi je genij komedije, jedan od najvećih i najuticajnijih živih izvođača", navodi se u saopštenju koproducenta šoua Breta Ratnera.
"Njegova ljubav prema filmu, niz nezaboravnih likova i njegova veličanstvena izvođenja – naročito na pozornici – doneće, siguran sam, uzbuđenje, spontanost i srce šou koji Don (Mišer, koproducent) i ja želimo u februaru", dodaje. Ovogodišnji voditelji En Hatavej i Džejms Franko nisu pokupili najbolje kritike za svoj angažman.
Marfiju će uloga voditelja odgovarati s obzirom na to da je počeo kao stendap komičar kada je imao 15 godina pre nego što je dospeo na televiziju i potom film. "Radujem se što ću raditi sa Bretom i Donom na stvaranju šoua koji će biti uzbudljiv kako gledaocima kod kuće tako i publici u Kodak teatru koji će doći da proslave i priznaju velike doprinose filmu i saradnje tokom protekle godine", kaže proslavljeni glumac.
Marfi je svetsku slavu stekao je komedijama iz 1980-ih “48 sati“ i “Policajac sa Beverli Hilsa“. Glumio je i u filmovima “Otkačeni profesor“ a pozajmio je glas Magarcu u animiranom serijalu “Šrek“.

Tagovi: