I to postoji: Mesto gde se upoznaju bogataši!

by | septembar 13, 2011

Najbogatije devojke Britanije mesecima su birale elegantne toalete, nakit vredan više miliona funti i glancale „maseratije“ u kojima će večeras otići na „Bal kraljice Šarlote“. Međutim, emancipacija je učinila svoje, pa će na balu, umesto muževa, tinejdžerke tražiti priliku da izgrade karijeru.
Dok „obične" tinejdžerke širom sveta rade domaće zadatke, imućne devojke Britanije se spremaju za najbitniji bal u životu svake bogatašice.

U pitanju je „Bal kraljice Šarlote", događaj zatvorenog tipa kojem može prisustvovati samo krem društva i na kome mlade dame mogu upoznati isto tako prebogatu gospodu.
Već 200 godina unazad, tradicija bala nalaže da se devojke i mladići prikažu u svom najraskošnijem izdanju. Danas su to dizajnirane haljine i odela, nakit vredan više miliona funti i „maserati" sa ličnim vozačem.

Članak se nastavlja posle reklama

Međutim, poslednjih godina, mahom 17-godišnje i 18-godišnje devojke ovaj društveni događaj ne koriste da bi „upecale" muža već da bi napravile poznanstva i na taj način napredovale u karijeri.
Atraktivni bankari, tajkuni i nagrađivani studenti uz čašu šampanjca i lagani ples mogu pružiti brojne korisne informacije mladim bogatašicama.
Na opšte razočaranje tradicionalista, među tinejdžerkama iz visokog društva nema mnogo zagriženih udavača.

Članak se nastavlja posle reklama

„Želela bih da budem glumica. Danas devojke ne moraju da imaju dogovorene brakove i mogu da grade sopstvenu karijeru", izjavila je jedna od zvanica, 17-godišnja Lorin Fuler.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: