Svaki peti muškarac nikad ne koristi dezodorans i šampon

by | septembar 16, 2011

Trećina muškaraca nikad se ne pere s gelom za tuširanje, polovina njih radije koristi šampon, a još postoje predrasude da "pravi muškarci" ne koriste kozmetiku.

Uprkos sve većoj proizvodnji kozmetičkih i higijenskih sredstava namenjenih muškarcima, veliki broj njih ne želi da ih koristi, otkriva studija sprovedena na više od 1000 muškaraca kompanije za istraživanje tržišta SPA “Future thinking”.
Petina muškaraca nikad ne pere kosu šamponom, trećina njih ne koristi gel za tuširanje, a svaki peti muškarac nikad ne koristi dezodorans, potvrdila su istraživanja. Oko 62 posto muškaraca koristi losion posle brijanja, 17 posto nikada ne koristi kremu za sunčanje, a polovina njih radije koristi sapun nego gel za tuširanje.
Osim toga, oni su otkrili da oni muškarci koji drže do higijene to ne čine kako bi bili privlačniji ženama, već kako bi se sami osećali bolje, imali veće samopouzdanje i bili uspešniji u životu. Mlađi muškarci ipak mnogo više drže do lične higijene od generacije njihovih očeva, potvrđuju istraživanja.
Još uvek postoje predrasude prema metroseksualcima, kao i razmišljanje da pravi muškarci ne treba da koriste kozmetiku -rekao je direktor kompanije SPA, Vil Ulsten. 
 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: