Roditeljske muke: Sine, idi od kuće, molimo te

by | septembar 21, 2011

Nemoćan da ubedi 41-godišnjeg sina da se osamostali i napusti roditeljski dom, jedan italijanski bračni par odlučio je da se obrati advokatu za pomoć i, ako bude neophodno, presavije tabak. Umornim roditeljima dozlogrdilo je da dvore svog naslednika pa je odluka pala da makar i preko suda dođu do malo mira i tišine.

Nakon nekoliko bezusopešnih pokušaja da ubedi svog 41-godišnjeg sina da napusti roditeljsko gnezdo, jedan italijanski bračni par iz Venecije je u očajanju angažovao advokata kako bi pod starost ugrabio malo mira i tišine, pišu italijanski mediji.
Roditelji, čiji identitet nije otkriven, kažu da su se umorili od svakodnevnog kuvanja, pranja i peglanja za svog „matorog" potomka.
„Ne možemo više. Moja supruga je pod stresom i mora u bolnicu", požalio se otac koji se za pomoć obratio udruženju potrošača ADICO.
Iako ima dobar posao, nezahvalni sin i dalje živi kod roditelja od kojih zahteva da mu peru i peglaju odeću i svakodnevno pripremaju obroke.
„On apsolutno nema nameru da ode od kuće, a ume i da se ponaša agresivno", kaže advokat koji je sinu svojih klijenata napisao pismo u kojem mu savetuje da se iseli u roku od šest dana ukoliko ne želi da protiv njega bude pokrenut sudski postupak.
Ako odbije, advokat će od suda tražiti da odredi meru zaštite roditelja od sina.
Predstavnici udruženja ADICO navode da se sa istim problemom suočava na stotine italijanskih porodica koje jedva čekaju da im se deca isele kako bi promenile brave na ulaznim vratima.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Tagovi: