Italijanski štapići

by| septembar 25, 2011

Potrebni sastojci:Italijanski štapići

 

Za testo:
700 g brašna
250 g margarina
100 g krem sira
20 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 dl mleka
1 kašičica soli
2 jajeta

Za fil:
200 g gustog kečapa
200 g praške šunke
40 g parmezana
origano, bosiljak

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 Priprema:

 

Članak se nastavlja posle reklama

Testo:
1. U manjoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, svež kvasac i kašičicu brašna. Sastojke dobro promešati kako ne bi bilo grudvica i ostaviti na toplom da kvasac nadođe.
2. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, omekšao margarin, krem sir, 1 jaje i so te dobro izmešati. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ne treba ostavljati da kisne.

Fil:
1. Prašku šunku što sitnije iseckati i sjediniti sa kečapom i parmezanom. Dodati origano i bosiljak po ukusu pa promešati.
Finalni postupak:
1. Umešeno testo podeliti na dva dela. Svaki deo istanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 0,4 mm.
2. Prvi pravougaonik premazati filom od praške šunke i prekriti drugim delom testa.
3. Filovano testo iseći na trake širine 1 cm okruglim zupčastim nožem, a potom svaku traku uviti u spiralu.
4. U pleh obložen papirom za pečenje poslagati pripremljene štapiće i premazati ih umućenim jajetom.
5. Štapić6. e peć7. i u zagrejanoj rerni na
200 ºC dok ne porumene.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Tagovi: