Pijane šnicle

by| oktobar 2, 2011

Potrebni sastojci:Pijane šnicle

 

800 g svinjskog mesa od buta
400 g šampinjona
2 dl crnog vina
2 dl soka od paradajza
2 dl juneće supe
brašno po potrebi
1 veza peršuna
4 čena belog luka
300 g makarona
0,5 dl ulja
mešavina začina
so, biber 

 

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

 

1. Svinjsko meso iseći na šnicle i istanjiti tučkom za meso. Šnicle začiniti po ukusu, uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju sa svih strana kako bi porumenele. Na kraju ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Šampinjone iseći na listove, a beli luk i peršun što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti šampinjone, pa dodati beli luk te i njega kratko propržiti.
4. Potom šnicle posuti sa dve kašike brašna i promešati. Sipati crno vino, sok od paradajza i juneću supu, dodati začine po ukusu i kratko prokuvati.
5. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati malo pripremljenog sosa. Preko sosa poređati šnicle, te opet preliti sosom. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal, a završiti sosom.
6. Šnicle peći u zagrejanoj rerni na
200 ºC 40 min.
7. Makarone obariti u slanoj vodi, ocediti ih od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Tagovi: