Gulaš od lignji i račića
Potrebni sastojci:
500 g očišćenih lignji
500 g očišćenih račića
400 g pelata paradajza
3 glavice crnog luka
2 dl crnog vina
5 dl supe od povrća
4 kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka
1 kašika seckanog peršuna
2 lovorova lista
1 kašičica mlevene paprike
1/2 kašičice seckanog ruzmarina
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Lignje iseći na kolutove, račiće ostaviti u komadu.
2. Crni luk i pelat paradajza iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo maslinovog ulja propržiti crni luk, dodati lignje i račiće te i njih kratko propržiti.
4. Potom dodati pelat paradajza, mlevenu papriku, beli luk, lovor, ruzmarin i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi uz povremeno dolivanje supe od povrća 20 min.
5. Naliti crnim vinom i dinstati dok se ne dobije odgovarajuć6. a gustina. Gotovo jelo posuti peršunom.