Bar Rafaeli pozirala srpskom fotografu Dušanu Reljinu

by | septembar 27, 2011

Dušan Reljin, najpoznatiji srpski modni fotograf, na listu svetskih lepotica koje je fotografisao tokom svoje uspešne karijere nedavno je upisao i ime izraelskog supermodela Bar Rafaeli. Reljin je fotografisao lepu Bar za septembarsko izdanje španskog “Voga” i prikazao je u jednom sasvim novom i daleko senzualnijem izdanju od onoga na koje su modni znalci navikli.

Ovaj rođeni Beograđanin do sada je sarađivao sa nekim od najpoznatijih holivudskih glumica poput Džulije Roberts i Eve Mendez, pevačicama poput Gven Stefani, kao i sa vrhunskim top modelima Adrijanom Limom, Irinom Šajk, Kejt Mos i mnogim drugim. U svetskoj modnoj industriji važi za jednog od najperspektivnijih modnih fotografa, ponajviše zahvaljujući činjenici da modnoj fotografiji pristupa sa podjednakom dozom strasti i senzualnosti. Njegov životni put podjednako je neobičan kao i njegova dela. Naime, iako se rodio u Beogradu, Dušan se sa dve godine sa roditeljima preselio u Sidnej, gde je ostao sve do svoje desete godine. Porodica se zatim vraća u zemlju, a Dušan je u to vreme kratko trenirao tenis na Zvezdinim terenima i to sa trenutno najboljim dubl igračem Nenadom Zimonjićem.
Kada mu je bilo 15 godina porodica se ponovo preselila, ovoga puta u Oslo, a Dušan i sada ima norveško državljanstvo. Devet godina kasnije Dušan odlazi u Njujork, gde i danas živi i radi sa suprugom i troje dece. Karijeru je započeo kao asistent čuvenog britanskog fotografa Krega Mekdina, što mu je pomoglo da se kasnije i sam probije u industriji u kojoj vlada žestoka konkurencija. Na specifičnost njegovog izraza najviše su uticali reditelji Federiko Felini i Emir Kusturica, ali i muzičke ikone poput Igija Popa.
 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: