Make-up trikovi za neodoljiv pogled

by | septembar 28, 2011

Ko od nas ne želi da ima oči koje ostavljaju bez dah kakve recimo imaju lepotice poput Kire Knajtli, Majli Sajrus, Vanese Hadžins ili Mile Kunis. Otkrivamo kako naglasiti lepotu očiju i učiniti pogled neodoljivim
Kako bi ste oči naglasili i učinili ih izražajnijima isprobajte sledeće metode:

Mnoge dame se pomalo pribojavaju uvijača za trepavice, ali on je vrlo korisna napravica kojom možete naglasiti pogled. Trepavice uvijte pre nanošenja maskare i pritom uvijač pre uvijanja zagrejte fenom. Trepavice možete da uvijete i nakon nanošenja maskare, ali ona mora biti suva.
Maskaru nanesite u nekoliko slojeva, pripazite da se osuši te je, ukoliko je potrebno, raščešljajte posebnim češljićem. Mrvica maskare na donjim trepavicama (ali pazite da ne preterujete) otvara pogled i čini oči većima.

Članak se nastavlja posle reklama

Crnom olovkom iscrtajte crtu uz trepavice gornjih kapaka, a potom preko nje pređite štapićem s vatom kako biste ublažili oštrinu. Kako biste oči vizualno ‘podigli’, možete iscrtati i crtu prema gore.

Za izražajniji pogled mnogi šminkeri predlažu da donji kapak obrubite kremastom belom olovkom. Možete da pokušate da je nanesete u unutrašnji ugao gornjeg i donjeg kapka.

Kako bi oči izgledale veće, možete po kapku uz rub obrve da nanesete senku u beloj ili bež boji. Naravno, tu svetlu senku treba na ostatku kapka izmešati kako biste dobili postupeni prelaz iz boje u boju. Svetlu senku nanesite i na unutrašnji deo gornjeg kapka (od trepavica do pregiba, ali samo do polovine kapka).

Članak se nastavlja posle reklama

Bez uredno počupanih obrva, cela ova priča pada u vodu, pa ih nikako nemojte zaboraviti.
Ukoliko se bojite ili ne znate kako da ih pravilno počupate, radije potražite pomoć profesionalaca jer obrve mogu sasvim da promene nečiji izgled. Taj izdatak ne morate imati stalno jer jednom kad vam obrve počupaju u kozmetičkom salonu, kasnije ćete, kad dlačice počnu ponovno da rastu, lakše moći da vidite gde treba da ih čupate. Obrve možete da ulepšate i olovkom za obrve, samo pazite da ih ne potamnite previše.
 

Tagovi: