Kosa i predrasude: Koje su bolje supruge – plavuše ili brinete?

by | oktobar 13, 2011

Boja kose utiče na ženino mišljenje o vlastitom izgledu, pa se mnoge od njih osećaju samouverenije ako smeđu kosu oboje u svetlije tonove, otkriva studija.

Tri četvrtine brineta oseća se seksepilnije i glamuroznije nakon što svoju tamnu kosu posvetli pramenovima ili novom bojom, otkriva studija kompanije specijalizovane za boje za kosu “Tresemme” sprovedena na 3000 žena. One sa svetlijom kosom osećaju se samouverenije, dok svaka peta na život gleda s više optimizma. Gotovo svaka četvrta žena koja se vratila prirodnim smeđim tonovima je zažalila. Brinete smatraju da muškarci više pažnje posvećuju plavušama, a gotovo trećina njih smatra kako zbog smeđe kose izgledaju neugledno. Deset posto žena smatra da se ljudi prema plavušama odnose s nepoštovanjem, a svaka peta smatra kako su joj svetli tonovi doneli neželjenu pažnju.

Članak se nastavlja posle reklama

Plavuše se ojećaju veselo, dok se brinete smatraju inteligentnim i sofisticiranim. Gotovo polovina žena smatra kako plavuše više privlače muškarce, ali zato 80 njih veruje da su žene tamnije boje kose vernije supruge.
– Boja kose može imati uticaj na to kako se neko oseća i to je toliko neverovatno da neke žene tvrde da se osećaju potpuno drugačije kao plavuše. Promena boje može biti dobra stvar, ali važno je zapamtiti da preterano bojanje kose može da je ošteti – ističe potparol kompanije.
Žene sa farbanjem kose počinju u proseku u 21. godini, a većina počinje da se farba jer je njihova prirodna kosa između plave i smeđe, odnosno pepeljasta.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: