Deset zlatnih: Kozmetički proizvodi koje bi trebala da ima svaka žena

by | oktobar 17, 2011

Nije iznenađujuće da se s godinama menjamo, a da se skladno tome menja naš stil, izgled, potrebe i ambicije. Ali tu su bezvremeni proizvodi za ulepšavanje koje biste u svojoj torbici trebali da imate bez obzira na godište.

Kada jednom napunite dvadeset, više se ne vrti sve samo oko trendova, već oko toga kako održati taj mladenački izgled. Srećom, u toj nam misiji pomažu mnogobrojni proizvodi za ulepšavanje, ali svako malo biste se mogli naći u nedoumici: koje proizvode zadržati, a koje baciti.

Članak se nastavlja posle reklama

Uz pomoć frizera, šminkera i stručnjaka za negu kože sastavljen je popis stvari koje bi u svojoj torbici trebala da ima svaka žena starija od dvadeset godina. Možda neke od ovih proizvoda već imate, ali iznenadiće vas kada saznate koji vam proizvodi nedostaju. Pa, krenimo redom:

Krema sa zaštitnim faktorom
Kožu pre svega morate držati hidratizovanom i zaštititi je od sunca, pa je hidratantna krema sa zaštitnim faktorom prvo i osnovno što morate da imate.

Članak se nastavlja posle reklama

Podloga za lice
Što postajete stariji, male linije i bore na licu postaju sve uočljivije, ali uvek možete stariti dostojanstveno koristeći prave proizvode za negu. Jedan od njih je i podloga koja ujednačuje kožu koju na ovaj način pripremate za nanošenje šminke i istovremeno prikrivate proširene pore.
Suvi šampon
Ako nikada pre niste koristili šampon za suvo pranje kose, danas je prvi dan ostatka vašeg života. Što imamo više obaveza, imamo i manje vremena za boravak ispred ogledala, pa ako žurite na važan sastanak, a niste stigli da operete kosu, šampon za suvo pranje vaš je najbolji saveznik.

Piling za lice i telo
Glatka, sveža koža nije nešto što dolazi sasvim prirodno, pa vam ovde uveliko pomaže piling koji za zadatak ima da ukloni mrtve ćelije s kože, očistite pore i kožu tako rasteretite svih onih suvišnih i nezdravih čestica zbog kojih se stvaraju mitiseri i akne.

Članak se nastavlja posle reklama

Uvijač za trepavice i maskara
Osim ako imate tajno oružje kojim poništavate delovanje vremena, kombinacija uvijača za trepavice i maskare nešto je što obavezno morate da imate. Možda ste primetili kako trepavice s godinama postaju sve tanje, kraće i ređe, pa je uvijač najbolji način da ‘otvorite oči’ i učinite ih naizgled znatno većim, a maskara samo pojačava taj efekt.

Članak se nastavlja posle reklama

Crveni lak za nokte
Klasični crveni lak za nokte nikada ne izlazi iz mode. Bilo da preferirate jarko crvene nijanse ili pak one nešto tamnije, crveni lak za nokte pun je pogodak, bez obzira na starost.
Kvalitetan korektor
Svaka žena starija od 20 godina treba da ima kvalitetan korektor za prikrivanje podočnjaka, mitisera ili bilo kojih drugih nepravilnosti na koži. Ovo je verovatno najjednostavniji način da dobijete naizgled besprekoran ten.

Članak se nastavlja posle reklama

Proizvodi za uređivanje kose
Pre svega treba da imate kvalitetnu četku za kosu koja je po mogućnosti napravljena od prirodnih vlakana, koja neće uzrokovati gubitak sjaja i ‘pucanje’ kose, pa na tome nikako ne štedite. Takođe će vam trebati pegla za ravnanje kose, kao i uvijač za oblikovanje savršenih kovrdža.
Kvalitetan parfem
Svaka žena treba da odabere parfem po kojem će ostalima biti prepoznatljiva. Vaš se miris može promeniti u zavisnosti od faze života u kojoj se nalazite, ali uvek biste trebali da imate bočicu kvalitetnog parfema koji nanosite svakodnevno.

Proizvodi protiv starenja
Ne moramo svi da izgledamo kao da nam je osamnaest, ali nikada nije prerano da počnemo da koristimo proizvode koji sadrže peptide, antioksidanse i retinol. Retinol je odličan za rešavanje mnogobrojnih problema kože, poput akni, izglađivanja teksture kože i izbeljivanja tamnih mrlja na koži.


 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: