Pogledajte najdirljiviji video spot za širenje svesti o raku dojke!

by | oktobar 17, 2011

Snimanje reklame za podizanje svesnosti o raku klizava je teritorija, ali jedna agencija za oglašavanje za potrebu novog centra za proučavanje raka pri institutu u Oklahomi uspela je da uradi  zaista dirljivu reklamu.

U ovoj suptilnoj i izrazito snažnoj reklami za podizanje svesti o raku dojke pratimo ženu koja prolazi teško razdoblje oporavka od hemoterapije, svedočimo o promeni njenog izgleda i jačanju karaktera, gledamo preobražaj od žene koja ne veruje da joj budućnost donosi išta dobro, do majke koja živi život s radošću i veseli se običnim sitnicama, pa i vožnji svoje ćerkice u školu.

Članak se nastavlja posle reklama

Pri početku videa prikazana je žena koja je izgubila kosu od hemoterapije kako plačući gleda vlastiti odraz u ogledalu. Dok prolazi kroz svoju jutarnju rutinu, te aktivnosti koje mnogi od nas uzimaju zdravo za gotovo – tuširanje, oblačenje, pravljenje doručka – postaju svetli trenuci dok je gledamo kako postaje sve veselija, njen se smešak polako vraća dok joj kosa sve više i više raste.

Bez spomenjanjja reči ‘rak’, ova reklama prikazuje povratak žene s najniže tačke njenog života te nas podseća kako su bolest i izlečenja konstantna, svakodnevna iskustva za one koji prolaze kroz ono što je proživela žena u ovoj reklami.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: