Kalorijsko bombardovanje: Lični trener postao debeljko

by | oktobar 23, 2011

Mnogi će se zapitati šta mu je ovo trebalo u životu – da uništi savršeno telo koje je gradio godinama zarad sumanutog eksperimenta koji može da mu uništi i organizam. Ali, Dru Mening je čvrsto rešio da se na silu stavi u poziciju svojih klijenata i oseti kako je to biti debeo.

Amerikanac Dru Mening, po zanimanju lični trener, proveo je poslednjih šest meseci upropaštavajući svoje savršeno telo! A sve zarad dobrovoljnog eksperimenta koji je nazvao "Fit2Fat2Fit".
Naime, 30-godišnji Mening je godinama slušao ljude kako mu kukaju da on ne može da shvati kako je to biti debeo i koliko se muče zbog toga.
Korak na koji se odlučio nije izazvan sažaljenjem, niti radoznalošću niti komercijalizacijom njegovog lika i dela. Navodno, nesvakidašnji eksperiment, započet 5. maja i koji će trajati godinu dana, treba da inspiriše ljude i pokaže im da je sve moguće.
„Stalno su mi klijenti govorili da nemam predstavu kako je to patiti za hranom i kako je biti debeo. Shvatio sam da stvarno ne znam… pa mi je palo na pamet da bih mogao da prođem i kroz tu fazu u životu i inspirišem ostale", objašnjava nekada zgodni Dru.
Plan "Fit2Fat2Fit" (Od savršene linije do gojaznosti i nazad) je jednostavan – prvih šest meseci neće vežbati i hraniće se isključivo brzom hranom, karakterističnom za Amerikance: pomfrit, đus, pica, hamburgeri, slanina…
A onda šest meseci unazad, do mišićavog Drua!
„Bilo mi je zabavno da jedem sve što mi padne na pamet, ali širenje u svim pravcima i kako se moje telo osećalo definitivno nisu bili zabavni", jadao se ovih dana mladi sportsmen.
No, od plana ne odstupa – već ima 32 kilograma viška.
Petog novembra bi trebalo da preokrene proces i vrati se na stari način života. I tako do 5. maja.
Mening je ubeđen da ključna stvar za povratak na staru liniju nije vežbanje, već način ishrane. „Prvih mesec dana ću samo paziti šta jedem, pa tek onda počinjem sa vežbanjem."
Međutim, više nije siguran da se sve odvija onako kako je smislio: „Bojim se da će mi biti potrebno mnogo više vremena da skinem ovolike kilograme, jer sam se ‘utovio’ više nego što sam planirao… ali uz moju odlučnost i podršku svih verujem da ću uspeti".
Šta li njegov organizam ima da kaže na sve ovo? Jetra posebno.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Tagovi: