Moda i sport: Kako se obući za teretanu?

by | januar 21, 2015

Žene su sklone tome da i kada vežbaju žele da izgledaju i osećaju se lepo. Znamo da nije uvek lako pronaći savršenu kombinaciju za odlazak u teretanu, kombinaciju koja bi bila ujedno i udobna, ali i moderna. Danas vas savetujemo kako da se na što bolji način opremite za vežbanje.

Verovatno ste često došle u iskušenje da potrošite celu platu na preslatku garderobu za vežbanje ili ste pak otišle u drugu krajnost, pa ste ubeđene da je odličan izbor za odlazak u teretanu prastara majica koju ste nekada davno nosile na časovima fizičkog.

Članak se nastavlja posle reklama

Da biste izbegle i jedno i drugo, ovi saveti će vam pomoći da budete i moderne, ali i da vam bude što udobnije i praktičnije dok vežbate.

Zaboravite na šminku!

Da, znamo da deluje suludo, ali postoje žene koje odlaze na vežbanje sa previše šminke na licu. A za ovu aktivnost previše je čak i trunčica šminke. Dakle, skinite sve što ste nanele u toku tog dana i pustite kožu da diše.

Članak se nastavlja posle reklama

Zaobiđite obične pamučne majice

Znamo da je pamuk najbolji materijal koji savršeno upija znoj, ali u ovom slučaju najbolje bi bilo da posetite neku od sportskih radnji i nađete materijal kroz koji će vaša koža bukvalno moći da diše. A pritom vam neće ostajati fleke od znoja, niti će se stvarati bubuljice po koži.

Članak se nastavlja posle reklama

Proverite da li nosite odgovarajući grudnjak

Loši sportski grudnjaci mogu samo da vam vežbanje učine težim. Bilo da vas steže ili je pak malo labaviji, dok se ne osećate savršeno u njemu, nećete moći ni da se usredsredite na trening kako treba.

Članak se nastavlja posle reklama

Žene sa velikim grudima možda će morati čak da probaju i kombinaciju dva sportska grudnjaka kako bi se osećale prijatno i spremno za teretanu.

freedigitalphotos.net, ambro

freedigitalphotos.net, ambro

Članak se nastavlja posle reklama

Nosite odeću koja će vam omogućiti lakše pokrete

Kada čujete ovako nešto, verovatno vam odmah na pamet pada široka garderoba, međutim to ovde nije slučaj. Potrebno je da pronađete garderobu koja će vam stajati odlično, ali da vam pritom ne otežava kretanje i vežbanje.

Ako nosite vrećaste trenerke postoji opasnost da vam se zakače za neku od sprava u teretani. Tako da je najbolje da posegnete za uskom garderobom, ali onom koja sadrži elastin.

Članak se nastavlja posle reklama

Bez trendova

Ne posežite za trendovima pre nego što dobro ispitate o čemu se radi. Ono što je aktuelno, ne mora da znači da je i najbolje rešenje za vas.

Izaberite odgovarajuće patike

Članak se nastavlja posle reklama

Zaboravite na modele koje volite, u ovom slučaju udobnost treba da bude na prvom mestu, pa tek onda estetika. Postoji veliki asortiman različite obuće za treninge, pa potraži odgovarajući model.

Obucite se tako da motivišete sebe

Ovo, naravno, može da vam bude i izgovor da kupite nešto novo, ali može da se posmatra i kao mentalna igra. Ako volite svoju garderobu za vežbanje, to će vas nagnati da je što češće oblačite i trenitate u noj. Iznenadili biste se koliko nova garderoba za teretanu može da vas motiviše!

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: