Pita s jabukama
Potrebno je za koru:
500 g maslaca, 900 g brašna, 2 jajeta, 2 vanil-šećera
Za fil:
3 kg jabuka, 500 g šećera, cimet
Priprema:
U rastopljeni maslac dodajte ostale sastojke za koru, pa umesite prhko testo i podelite ga na dva dela. Od jednog dela razvucite donju koru, pa pecite u rerni na 180 stepeni C, dok ne dobijete zlatnožutu boju. Za to vreme, oljuštite i izrendajte jabuke, zasladite ih i dodajte cimet (po želji). Zapečenu koru prekrijte filom, pa preko njega stavite drugu koru. Pecite u rerni još 30 minuta. Pitu prelijte karamel sirupom i servirajte s kuglom sladoleda i listićima badema.
Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Restoran organske hrane Gnezdo, www.gnezdoorganic.rs, tel. 060 740 7408
Članak se nastavlja posle reklama