Potaž od paradajza

by | mart 6, 2015

potaz od paradajza

Potrebno je (za 4 osobe:
– 100 g crnog luka, 1 čen belog luka, 200 g krompira, 1 kg paradajza, so, biber, svež peršun

Priprema:
– Skuvajte paradajz, koji ste prethodno blago zasekli, da bi se kasnije lako skinula koža s njega. Na maslinovom ulju prodinstajte iseckan crni i beli luk, koji treba i posoliti i pobiberiti. Dodajte litar vode i krompir, isečen na kockice, pa sve zajedno kuvajte oko pola sata. Kada krompir omekša, ubacite paradajz i ostavite na ringli još pet minuta. Pustite da se masa prohladi, a zatim je izblendirajte. Prilikom serviranja možete dodati peršun i čili sos.

Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Kuhinja zdrave hrane Garden food, Makedonska 30, Beograd, www.garden-food.rs, broj za naručivanje je 063 500 144

Tagovi: