Piletina na tabloidni način
Potrebno je:
– belo pileće meso, senf, susam, beli luk, crni luk, kikiriki, kari, đumbir, crvena, žuta, zelena i šilja paprika, šargarepa, paradajz
Priprema:
– Na ulju, u voku, propržite praziluk, beli luk, crni luk i kikiriki. Stavite i malo karija i đumbira.
– Dodajte belo pileće meso, prethodno premazano senfom i posuto susamom. Potom stavite paprike – crvene, žute, babure, šilje (naravno ne cele), šargarepu isečenu na kockice i sitno isečen paradajz.
– Ostavite malo da se krčka, a zatim stavite malo tucane, začinske sudžuk paprike. Suština ovog jela jeste u tome da se namirnice kuvaju u sokovima koje same ispuštaju i da se koristi što manje ulja i vode.
– Jelo se lagano krčka od 25 do 30 minuta, s tim što treba voditi računa o tome da se sastojci ne prekuvaju.
Razgovarala: Brankica Treskavica
Sagovornik: Aleksandar Filipović, voditelj emisije „Tabloid“
Foto: Thinkstock