Mađarska salata
Odlična kombinacija mesa i poveća nudi sve potrebne sastojke, vitamine
i proteine, tako da ova salata čini kompletan obrok. Prijatno!
POTREBNO(za 4 osobe):
Vreme pripreme: 25 minuta
400 g govedine bez kostiju
5 dl juneće supe
2 crvene paprike babure
200 g šeri paradajza
3 mlada crna luka
2 mlada bela luka
1/2 veze peršuna
0,5 dl maslinovog ulja
1 kašika jabukovog sirćeta
začin C, biber
PRIPREMA:
1. U manju šerpu sipati juneću supu te dodati govedinu isečenu na rezance
i kuvati dok meso ne omekša, a supa ne uvri. Kuvanu govedinu procediti i
ostaviti je da se ohladi.
2. Crvenu papriku iseći na rezance, šeri paradajz na polovine, mladi crni
i beli luk na kolutove, a peršun sitno iseckati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti ohlađenu govedinu, mladi crni i beli
luk, papriku, paradajz i peršun.
4.U mešavinu povrća i mesa dodati maslinovo ulje i sirće, začiniti po
ukusu i sve dobro promešati