Mediteranska salata s biftekom
Potrebno je (za 1 osobu):
– 100 g junećeg bifteka, 50 g mocarele, 5 crnih maslina, 100 g rukole, 50 g čeri paradajza, so, biber, maslinovo ulje.
Priprema:
– Biftek očistite od žilica i opecite ga na gril-tiganju, koji ste prethodno dobro zagrejali. Ovu količinu bifteka ne treba peći duže od minut s jedne i isto toliko s druge strane. Ostavite ga sa strane da se ocedi i prohladi.
– U posudu stavite rukolu, masline, mocarelu isečenu na kocke, polovine čerija i začinite solju i biberom po želji. Servirajte u tanjiru ili u činiji, a odgore stavite biftek isečen na žilijen, pa prelijte maslinovim uljem.
Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Queen’s Astoria Design Hotel, Milovana Milovanovića 1, Beograd, tel. 011/360-51-003